STEUN ONZE PROJECTEN

leefwereld800x400Malaika Aangepast Rond Grijs 400

 

Malaika4wc VZW wil door empowerment, kwetsbare vrouwen en hun kinderen op weg helpen naar een leefbaarder leven.
U zal zich misschien afvragen "Wie zijn deze kwetsbare vrouwen die we helpen?" 
Vrouwen die weduwe worden of door soldaten werden misbruikt, worden in de Afrikaanse cultuur verstoten. Deze vrouwen proberen in krotwoningen, die omringd zijn door open riolen te overleven. Ook mensen met een beperking leven er aan de kant van de maatschappij. Onze partner, Kapcdam ontfermt zich over +/-280 gezinnen met kinderen met een beperking. Ze verdienen her en der iets bij om zo hun gezin toch één maaltijd per dag te kunnen aanbieden. 
Na enkele jaren onderzoek ter plaatse, denken we dit doel te kunnen verwezenlijken door onze focus te leggen op de drie volgende projecten. 

 

NAAIATELIER/ONTMOETINGSCENTRUM

Malaika4wc naaiatelier 800x400

Naaiateljee2020 300x300

 

Na al de positieve reacties die we de laatste jaren mochten ontvangen van de kwetsbare vrouwen die bij Marijke een handwerkworkshop volgden in Kampala, zijn we er rotsvast van overtuigd dat een permanent naaiatelier nuttig is om deze groep vrouwen op weg te helpen.

Kapcdam onze partner ter plaatse wil een lokaal ter beschikking stellen waar we samen met hen kunnen bouwen aan deze plek. Van zodra we terug naar Oeganda kunnen afreizen, willen we samen met Kapcdam dit naaiatelier/ontmoetingscentrum op starten. Een veilige haven waar ze samen kunnen komen leren, naaien, haken en breien. Waar ze vrouwenzaken kunnen delen en informatiesessies kunnen volgen. 

Wij willen daarvoor de nodige naaimachines, tafels, stoelen, kasten en klein naaimateriaal aankopen en starten met het opleiden van naaisters zodat deze vrouwen later van thuis uit kunnen werken en zo iets kunnen bijverdienen.

Om er voor te zorgen dat het atelier ook blijft draaien wanneer we er niet zijn, willen we de beste leerlingen begeleiden zodat ze zelf les kunnen geven (teach the teacher) en ze de mogelijkheid geven de helft van hun eigen naaimachine te verdienen, door een paar dagen per week les te geven en de andere helft te lenen. 

In ons naaiatelier willen we ook de nadruk leggen op duurzaamheid en leren we ze o.a. herbruikbare luierbroekjes & maandverbanden maken. 

Door dit project te steunen, zorg je dat deze vrouwen een opleiding krijgen en help je hen op weg naar een beter leven.

Voor dit project zijn we nog op zoek naar breinaalden, haakpennen en overschotjes wol & katoen.

Elke euro die op de "Naaiatelier" rekening gestort wordt, helpt ons dichter naar ons doel toe.

 

GEBOORTEPAKKET & ZO

Malaika4wc naaiatelier 800 400pamperbroekjes rompertje 300

 

Daar pampers duur zijn en enorm belastend voor het milieu, willen we de kwetsbare vrouwen kennis laten maken met herbruikbare pamperbroekjes.

Om dit doel te bereiken, zouden we graag een geboortepakket bestaande uit 2 herbruikbare pamper broekjes, 5 inleggers en een rompertje schenken aan de kwetsbare vrouwen en hun kind in Nsambya Kampala.

Door dit project te steunen, laat je een jonge vrouw kennismaken met herbruikbare pamper broekjes en help je één van onze leerlingen die door het produceren van dit pakket iets kan bijverdienen. Voor iedere 40 euro op onze "Pamper" rekening kunnen we een volledig geboortepakket wegschenken.

Door covid-19 kunnen we voorlopig niet naar Uganda om ons naaiatelier op te starten en worden de geboortepakketten hier gemaakt.

 

FAMILIE PLANNING

familieplanning 600x300

helpingnet

 

HelpingNet heeft ons gevraagd een vorm van familie planning op te zetten in de regio waar we actief zijn. Dit kan o.a. via lessen, toneel, liedjes, radiospots, posters, voorlichtingskoffers, opleiding van verpleegkundigen. De ‘collier du cycle menstruel’  is bvb een veel gebruikt hulpmiddel. Via helping net hebben we ook toegang tot andere goederen die de organisatie ter plaatse dringend nodig heeft, bijvoorbeeld medisch materiaal, bedden, geplastificeerde matrassen, rolstoelen, stoffen, breiwol, schoolmateriaal, kleding, schoenen, brillen, enz. 

Via HelpingNet kregen we reeds een budget van 1000 euro, samen met een deel van onze eigen fondsen kunnen we hierdoor twee dagen per week een verpleegster inhuren die deze kwetsbare mensen kan bijstaan en gezinsplanning kan geven. 

Door dit project te steunen, geef je ons de kans een verpleegster in te huren die familieplanning kan geven en de ouders kan bijstaan in de zorgen van hun kinderen met een beperking.

 

SCHOON WATER

waterbron 400 800

 new woman and child 300H

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20 miljoen Oegandezen hebben geen toegang tot veilig drinkwater. 
Dit is de doodsoorzaak nr. 2 voor kinderen onder de 5 jaar. 

Zoals je op de foto kan zien, halen deze mensen hun water uit bronnen, beken enz.

We hebben het water van een aantal bronnen reeds laten onderzoeken en kwamen al vlug tot de constatatie dat dit water niet veilig is zonder dat het gekookt wordt.

Waterputten boren is ook hier niet echt een oplossing omdat de vervuiling (veroorzaakt door het verbranden van plastiek, open riolen enz) tot diep in de grond zit.

Er bestaat echter een filter die 99,9% van alle vervuiling & bacteriën uit het water filtert.

De filters worden in Oeganda gemaakt en bestaan uit een kunststof emmer waarin een keramische pot zit die het water filtert. 

purifaaya serie 400h

 

Er zijn drie modellen beschikbaar :

Voor een gezin tot  max 5 personen bieden we de Purifaaya Regular aan

Voor een kleine gemeenschap of een familie tot maw 15 personen de Purifaaya Viva

En voor de scholen bieden we per klas een Purifaaya XL aan die tot max 50 kinderen van drinkwater voorzien.

Voor amper 25 euro kunnen we reeds een waterfilter schenken en hebben 5 mensen 5 jaar lang proper water.

Van Kapcdam, kregen we de vraag om een oplossing uit te werken om +/- 200 gezinnen en 16 scholen aan drinkbaar water te helpen.

Daarom zijn we op zoek naar bedrijven, scholen en pariculieren die ons project willen sponsoren.

De eerste filter, die bij goed gebruik, 4 tot 5 jaar meegaat, willen we schenken en met deze mensen een spaarplan op zetten zodat ze na 4 jaar filter, die 10 euro kost, zelf kunnen vervangen.

2022 - Enkele sponsors zorgden reeds voor een vliegende start.

  • Van de gemeente Temse kregen we 3500 euro & van  Bemo NV (Duvel) kregen we 2000 euro waarmee de nodige filters voor Gezinnen en scholen kunnen aankopen.
  • De Basisschool Heilige Familie uit Sint Niklaas organiseerde een sponsor event en steunt hiermee enkele waterfilters voor een schooltje in Oeganda

Meer info over deze waterfilters vind je op https://spouts.org/

 Door dit project te steunen, geef je de jonge kinderen meer kans op overleven en help je de rest van het gezin aan schoon water.

Voor iedere 25 euro op onze "Water" rekening kunnen we één Purifaaya filter wegschenken.

 

HOE KAN JE HELPEN

groep kinderen 800 400 marcigram wit 400

 

Elke gift is welkom: sommige mensen storten een bedrag/maand, andere doen een éénmalige gift.
Wij hebben een aanvraag ingediend en hopen vanaf 2022 fiscale attesten te mogen uitschrijven voor alle giften vanaf 40 euro/jaar.

Storten kan op BE34 0018 9202 3190 t.a.v. Malaika4wc Vzw, met vermelding NAAIATELIER / PAMPER / FAMILIE  of WATER .

Zo weten wij welk project U wilt steunen. Voorlopig kunnen we u dus nog geen fiscaal attest bezorgen, maar danken u alvast voor uw gift.

Je kan ons ook op een andere manier helpen, we zoeken nog steeds naar mensen met een open geest en een goed hart om ons 3 koppig team willen versterken.

Ben je sterk in taal, boekhouden, vertalen, naaien, koken, bakken, netwerken, lesgeven, verzorgen, ... enz neem dan gerust met ons contact op.

Je kan ons vanuit België steunen maar wie wil kan ook mee naar Uganda om daar de handen uit de mouwen te steken.

Elk jaar gaan we voor één of meerderen maanden naar Uganda om daar aan ons project te werken, naai, haak en brei les te geven, het drinkwaterproject op te volgen en oplossingen te zoeken voor problemen waarmee de ouders en hun kinderen met een beperking tegen aanlopen. Voertaal is Engels. 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Free Joomla! templates by Engine Templates