STEUN ONZE PROJECTEN

leefwereld800x400Malaika Aangepast Rond Grijs 400

 

Malaika4wc VZW wil door empowerment, kwetsbare vrouwen en hun kinderen op weg helpen naar een leefbaarder leven.
U zal zich misschien afvragen "Wie zujn deze kwetsbare vrouwen die we helpen?" 
Vrouwen die weduwe worden of door soldaten werden misbruikt, worden in de Afrikaanse cultuur verstoten. Deze vrouwen proberen in krotwoningen, die omringd zijn door open riolen te overleven.
Ze verdienen her en der iets bij om zo hun gezin toch één maaltijd per dag te kunnen aanbieden. 
Na enkele jaren onderzoek ter plaatse, denken we dit doel te kunnen verwezenlijken door onze focus te leggen op de drie volgende projecten. 

 

NAAIATELIER/ONTMOETINGSCENTRUM

Malaika4wc naaiatelier 800x400

Naaiateljee2020 300x300

 

Na al de positieve reacties die we de laatste jaren mochten ontvangen van de kwetsbare vrouwen die bij Marijke een handwerkworkshop volgden in Kampala, zijn we er rotsvast van overtuigd dat een permanent naaiatelier nodig nuttig is om deze groep vrouwen op weg te helpen.

Van zodra we terug naar Oeganda kunnen afreizen, willen we dan ook op zoek naar een geschikte locatie op dit naaiatelier/ontmoetingscentrum op te zetten. Een veilige haven waar ze samen kunnen komen leren, naaien, haken en breien. Waar ze vrouwenzaken kunnen delen en informatiesessies kunnen volgen.

We willen de beste leerlingen begeleiden zodat ze zelf les kunnen geven (teach the teacher) zodat het project ook verder draait wanneer we er niet zijn. 

Dit naaiatelier kan ook de aanzet zijn naar werk, door de skills te leren, kunnen ze nadien meewerken aan het maken van geboortepakketten, mondmaskers, ... enz en zo wat extra inkomen genereren. 

Door dit project te steunen, zorg je dat deze vrouwen een opleiding krijgen en help je hen op weg naar een beter leven.

Elke euro die op de "Naaiatelier" rekening gestort wordt, helpt ons dichter naar ons doel toe.

 

GEBOORTEPAKKET

Malaika4wc naaiatelier 800 400pamperbroekjes rompertje 300

 

Daar pampers duur zijn en enorm belastend voor het milieu, willen we de kwetsbare vrouwen kennis laten maken met herbruikbare pamperbroekjes.

Om dit doel te bereiken, zouden we graag een geboortepakket bestaande uit 2 herbruikbare pamper broekjes, 5 inleggers en een rompertje schenken aan de kwetsbare vrouwen en hun kind in Nsambya Kampala.

Door dit project te steunen, laat je een jonge vrouw kennismaken met herbruikbare pamper broekjes en help je één van onze leerlingen die door het produceren van dit pakket iets kan bijverdienen. Voor iedere 40 euro op onze "Pamper" rekening kunnen we een volledig geboortepakket wegschenken.

Door covid-19 kunnen we voorlopig niet naar Uganda om ons naaiatelier op te starten en worden de geboortepakketten hier gemaakt.

 

FAMILIE PLANNING

familieplanning 600x300

helpingnet

 

HelpingNet heeft ons gevraagd een vorm van familie planning op te zetten in de regio waar we actief zijn. Dit kan o.a. via lessen, toneel, liedjes, radiospots, posters, voorlichtingskoffers, opleiding van verpleegkundigen. De ‘collier du cycle menstruel’  is bvb een veel gebruikt hulpmiddel. Via helping net hebben we ook toegang tot andere goederen die de organisatie ter plaatse dringend nodig heeft, bijvoorbeeld medisch materiaal, bedden, geplastificeerde matrassen, rolstoelen, stoffen, breiwol, schoolmateriaal, kleding, schoenen, brillen, enz. Materiaal per container versturen is duur, daarom hebben we ook hier uw hulp nodig.

Door dit project te steunen, geef je ons de kans een verpleegster op te leiden en een container met hulpgoederen op te sturen met educatief & medisch materiaal. 

 

SCHOON WATER

waterbron 400 800

 new woman and child 300H

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20 miljoen Oegandezen hebben geen toegang tot veilig drinkwater. 
Dit is de doodsoorzaak nr. 2 voor kinderen onder de 5 jaar. 

Zoals je op de foto kan zien, halen deze mensen hun water uit bronnen, beken enz.

We hebben het water van een aantal bronnen reeds laten onderzoeken en kwamen al vlug tot de constatatie dat dit water niet veilig is zonder dat het gekookt wordt.

Waterputten boren is ook hier niet echt een oplossing omdat de vervuiling (veroorzaakt door het verbranden van plastiek, open riolen enz) tot diep in de grond zit.

Er bestaat echter een filter die 99,9% van alle vervuiling & bacteriën uit het water filtert.

De filters worden in Oeganda gemaakt en bestaan uit een kunststof emmer waarin een keramische pot zit die het water filtert. 

Voor amper 25 euro kunnen we reeds een waterfilter schenken en hebben 6 mensen 2 jaar lang proper water.

Wij willen een waterfonds opstarten en zo geld sparen om daar, waar nodig, een oplossing aan te kunnen bieden.
Iedereen helpen lukt niet, daarom willen we ons in het begin focussen op het helpen van de kwetsbare vrouwen die naar ons naaiatelier/ontmoetingscentrum komen.
Meer info over deze waterfilters vind je op https://spouts.org/

Door dit project te steunen, geef je de jonge kinderen meer kans op overleven en help je de rest van het gezin aan schoon water.

Voor iedere 25 euro op onze "Water" rekening kunnen we één Purifaaya filter wegschenken.

 

HOE KAN JE HELPEN

groep kinderen 800 400 marcigram wit 400

 

Elke gift is welkom: sommige mensen storten een bedrag/maand, andere doen een éénmalige gift.
Wij hebben een aanvraag ingediend om vanaf 2021 fiscale attesten te mogen uitschrijven voor alle giften vanaf 40 euro/jaar.

Storten kan op BE34 0018 9202 3190 t.a.v. Malaika4wc Vzw, met vermelding NAAIATELIER / PAMPER of WATER .

Zo weten wij welk project U wilt steunen. Voorlopig kunnen we u dus nog geen fiscaal attest bezorgen, maar danken u alvast voor uw gift.

 

 

 

 

 

 

 

  

 

Malaika Aangepast Rond WIT Grijs 150

Contact  

Malaika4wc vzw - Koning Albertlaan 35 - 9140 Temse

Rekening nr. BE34 0018 9202 3190 
Ondernemings nr. BTW BE0751.800.775  
Malaika4wc VZW is een micro onderneming en is vrijgesteld van BTW

 

 

 

GDPR banner200

 

Malaika4wc vzw & GDRP

Uw gegevens worden enkel door Malaika4wc vzw gebruikt voor het afhandelen van uw bestelling via onze kadoshop en/of het bezorgen van onze nieuwsbrief en worden enkel, wanneer u kiest om een fiscaal attest te ontvangen voor uw gift doorgegeven aan de betrokken diensten. Onze GDPR bepalingen & voorwaarden en onze Privacy verklaring vind je hier.

 

Free Joomla! templates by Engine Templates